Rittinfo

Information in English.

Lysebotn-Bryne Rittet blir i 2024 arrangert lørdag 10 august klokken 11:00.

147 kilometer langt, 2 200 høydemeter stigning totalt og fra 0 til 932 meter over havet på 15 km som start av rittet.

Bryne Cykleklubb inviterer i år til det 34 rittet i Lysebotn-Bryne Rittet.

Rittet har befestet seg som det største turrittet i Rogaland på landevei.

Lokalt er det beregnet som et av de store rittene man bare «må» ha syklet for å bli en komplett syklist.

Seedet start på dette rittet fra 2009 av, det innebærer bare at vi setter puljer av ca 50 og 50 personer etter hvilken seeding tid man har. Les mer.

Mulig med tidlig start både kl 09:00 og kl 10:00. Må velges i startordning ved påmelding.

Servicebiler fra Spinn Sykkelshop kjører kontinuerlig gjennom løypen. I tillegg har de også service stasjon i Lysebotn før start.

Lys er påkrevd da det er 4 tunneler i rittet. I tillegg er det jo generelt påbud om lys på sykler i Norge. Vi ønsker ikke blinkendelys på under rittet, da dette er veldig sjenerende å ligge bak i tunneler.

Transport inn til Lysebotn med hurtigbåt anbefales. Les mer under transportfanen. Les mer.

Overnatting er det mulighet å gjøre inne i Lysebotn om ønskelig. Les mer.

Overnatting, det kan også gjøres på et av hotellene på Bryne eller inne i Stavanger. På Bryne spør du bare etter god pris for Bryne CK ritt deltaker! Bryne Kro & Hotell eller Jæren Hotell

Private kjøretøy vil det av sikkerhets hensyn ikke være lovlig å lange fra før etter første matstasjon er passert på GP(NB! Det er ikke lovlig å lange fra bil, kun stående i veikant!). Det er ikke lov å sette igjen flasker noen plass før etter første matstasjon på GP. Følges ikke dette kan det medføre diskvalifikasjon.

Vi minner også om at alle kjøretøy må ut av Lysebotn i god tid før start. Langing fra bil i fart er ikke lovlig. Parkeres det i veikant, så må hele bilen ut i fra veibanen. Det er forbudt med følgebiler i turritt i Norge!

De farligste sikkerhetsproblemene med dette rittet er følgebilene, vennligst følg disse klare reglene vi har laget til.

Resultater har vi i Bryne CK mål å få lagt ut på denne siden i løpet av rittdagen.

Starten går klokken 11:00, ryttere som vil starte før det blir registrert som «Fullført» uten tid på resultatlisten.

Elektronisk tidtaking (Ultimate Sport Service) benyttes på dette rittet. Tidtakerchipen sikrer at du får registrert mellomtider og sluttid i mål. For korrekt tidtaking/resultat må chipen følge rytteren fra start til mål. Chipen festet rundt ankelen. Vestecrittet benytter «Guntime» ved start. Dvs. at tidtakingen starter for alle når «startskuddet» går.

Sperretid for diverse punkter for å sikre en viss makstid er blitt innført på Lysebotn-Bryne Rittet. Dette for å unngå for lang stevneavvikling. Her kan da rytter velge selv om han vil stå av rittet, eller sykle alene til mål. Disse rytterne som velger denne løsningen, sender da bare en e-post i etterkant om ankomsttid i mål. Tidene for disse passeringene er da:
Sinnes – 45 km – 3:30         klokken 14:30
Byrkjedal – 85 km – 5:25    klokken 16:00
E 39 – 117 km – 6:30            klokken 17:30
Vestly – 147 km – 8:00        klokken 19:00

Fullført, noen er som regel forhindret i å være med på selve rittet, men ønsker å bli oppført som «Fullført». Dette for å være med i adelskalender som deltaker og i å oppnå diverse på Krystallrittene, Spinn Trophy, Mavic Classic og PelotonRytteren. Skal man være med på dette så må vanlig påmelding være utført.
Treningstur/Gjennomsykling vil bli arrangert og annonsert under nyheter her.
Alternativt er at man selv sykler og registrere det på Strava eller lignende og sender bildebevis til post@bryneck.no før rittet avvikles.

Vel møtt og lykke til!

aarbakkerittetoppover